Hitachi Capital Corporation neemt belang in Mobility Mixx

dinsdag 29 oktober, 2019

Hitachi Capital Corporation neemt 49 procent van de aandelen van MaaS-aanbieder Mobility Mixx over. Het bedrijf, waar eerder Noordlease en Leasevisie werden geïntegreerd in Hitachi Mobility, wil hiermee een ‘one stop shop’ voor een grote variëteit aan mobiliteitsdiensten bieden.

Mobility Mixx, ooit onderdeel van LeasePlan, is vorig jaar obergenomen door ARS Traffic & Transport Technology (ARS T&TT). Dat bedrijf zal als technologiepartner van Mobility Mixx aanblijven, melden de partijen vandaag.

Volgens Hitachi is Nederland wereldwijd een van de sterkst ontwikkelde markten op het gebied van innovatieve mobiliteitsdiensten (MaaS en Smart Mobility). Mobility Mixx zien ze als een frontrunner in het bieden van dergelijke dienstverlening: via een ‘one stop shop’ gebruikers toegang geven tot een grote variëteit aan mobiliteitsdiensten. Naast autoleasing onder andere ook: openbaar vervoer, deelauto’s en deelscooters. Reizigers plannen, boeken, betalen en wikkelen de administratie en fiscale aspecten af via één kanaal. Bovendien: “Mobility Mixx ondersteunt bedrijven en instellingen in het realiseren van kostenreductie én vergroening door mobiliteitsbudgetten te bieden, die in combinatie met slimme loyaliteitsprogramma’s het reisgedrag substantieel positief beïnvloeden”, aldus Hitachi Capital.

De investering wordt ook gezien als opmaat naar een verdere uitbreiding met de Hitachi Capital bedrijven in andere regio’s. Eerder dit jaar maakte de Nederlandse tak, leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility bekend de eerste klanten te hebben aangesloten op een eigen deelautosysteem, in samenwerking met WeGo.

Eerder schetste de directie, bestaande uit Gert Veenstra (afkomstig van Noordlease) en Peter Visser (afkomstig van Leasevisie), in een interview met TrendsinAutoleasing de legio uitdagingen waar de leasemarkt voor staat.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerde achtergrond-artikelen