Fleet Resource lanceert LeaseSwap

donderdag 12 november, 2020

Wagenparkbeheerder Fleet Resource wil met haar nieuwe zusterbedrijf LeaseSwap vraag en aanbod van (tweedehands) leasecontracten bijeenbrengen. Zogenaamde SwapBuddy’s brengen die vraag en aanbod proactief bij elkaar en het bedrijf handelt het hele administratieve proces af. Die aanpak moet het initiatief onderscheiden van de vele andere initiatieven in de markt.

Daarnaast is het ook mogelijk om via LeaseSwap de leaseauto te laten inspecteren, reinigen en te laten transporteren van de oude naar de nieuwe contractant, schrijft het bedrijf in het persbericht.

Volgens medeoprichter René van der Laan zijn er de afgelopen maanden al vele ‘swaps’ geweest door de coronacrisis. Fleet Resource doet het wagenparkbeheer van zo’n 100 bedrijven. “Wij kennen de kneepjes van het vak en zitten dus al volop in het netwerk van vraag en aanbod van leaseauto’s. We kregen door alle ‘swaps’ zoveel waardering dat we dachten: dit moeten we grootser opzetten, zodat meer ondernemers hiervan kunnen profiteren.”

Bedrijven die van hun leasecontracten af willen, kunnen door ze aan te bedien aan andere ondernemers hoge afkoopsommen van leasemaatschappijen voorkomen. Als de auto eenmaal op LeaseSwap staat, gaat het bedrijf actief zoeken naar ondernemers binnen hun netwerk. Van der Laan: “Zodra er een match is gemaakt, handelen wij het volledige administratieve overnameproces af. Juist in dit proces stranden in de praktijk veel contractovernames. Deze volledige ontzorging is ook direct een belangrijke onderscheidende factor. Wij zijn van mening dat juist wij de aanjager moeten zijn om de Swap succesvol te maken.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel