Grootste slimme laadplein in Amsterdam: 108 stations

vrijdag 15 januari, 2021

In de Amsterdamse Houthavens heeft BlueMarble Charging het grootste slimme laadplein van Nederland gerealiseerd met 108 laadstations. Door toepassingen van slimme hard- en softwaretechnieken zijn er vier keer zoveel laadpunten gerealiseerd dan normaal.

BlueMarble Charging realiseert grootschalig laadplein voor elektrisch rijden

Volgens BlueMarble Charging kunnen er 108 gelijktijdige laadsessies plaatsvinden zonder dat er kans is op overbelasting van de aanwezige elektrotechnische installaties. Indien het aantal gelijktijdige laadsessies zodanig toeneemt dat overbelasting moet worden voorkomen, dan wordt het maximale laadvermogen van een laadpunt automatisch verlaagd. Maar, volgens Robert van de Vegte, eigenaar en CEO van BlueMarble Charging, krijgen elektrische rijders altijd minimaal 25 km extra rijbereik per uur, afhankelijk van het type elektrische auto.

De OSTRA laadpunten zijn standaard in staat om 22 kW laadvermogen aan te bieden. “Op deze manier wordt een maximaal laadcomfort geboden aan alle huidige en toekomstige bestuurders van elektrische auto’s die werkzaam zijn in de kantoren of als bezoeker gebruik maken van de parkeergarage”, aldus Van de Vegte.

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen