Total Nederland wint laadpalentender Rotterdam

woensdag 27 januari, 2021

Total Nederland gaat bij 33 locaties van de gemeente Rotterdam de komende tien jaar laadpalen plaatsen en beheren voor elektrische voertuigen. In totaal gaat het om 400 tot 500 laadpalen die nodig zijn voor het gemeentelijke wagenpark dat zich momenteel in een transitie bevindt naar volledig elektrisch.

Total-snelladers in Rotterdam

De eerste laadpalen zijn inmiddels in gebruik genomen, meldt Total. De gemeente Rotterdam heeft een groeiend aantal elektrische voertuigen in de vloot (huidig: 1.200) die in het kader van dit project straks allemaal bij de TOTAL-laadpalen kunnen (snel)laden.

Door middel van slim laden wil de gemeente bovendien de druk op de netaansluiting van de locatie spreiden en de piekbelasting verlichten. De laadpalen faciliteren het gedifferentieerde wagenpark van de gemeente: van personenauto’s tot busjes, vrachtwagens en huisvuilwagens. Rekening houdend met de specifieke laadvraag voor de verschillende voertuigen en locaties, adviseert Total Nederland in de uitbreiding en inrichting van de laadinfrastructuur.

Zon en wind

Bij de invulling van dit partnership is gekozen voor Total Nederland, onder andere vanwege de ruime ervaring met het inrichten van laadvoorzieningen op zowel eigen locaties als in de publieke ruimte. Wethouder van Gils, gemeente Rotterdam: “Met de inkoop van laadpalen kan de gemeente haar elektrische voertuigen van personenauto’s tot huisvuilwagens voortaan ook opladen bij gemeentelijke panden en op gemeentelijke terreinen. Er wordt gebruik gemaakt van 100% elektriciteit afkomstig van zon en wind dat voor een groot deel op Rotterdams grondgebied wordt opgewekt. Hiermee geeft de gemeente een belangrijke impuls aan de transitie naar emissieloos vervoer.”

Volgens Marja Versleijen, Director Mobility & New Energies, Total Nederland, werkt Total Nederland hard aan de uitbreiding van het netwerk met laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen. “Het beheer van de 400 tot 500 laadpalen in Rotterdam draagt bij aan de missie van Total om verder te verduurzamen. Total streeft naar een netto-emissie van nul in 2050, samen met de rest van de Nederlandse samenleving. Dit is in lijn met ons doel om energie te leveren die betrouwbaarder, betaalbaarder en schoner is voor zoveel mogelijk mensen.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel