EVBox Mobility Monitor: druk op werkgevers voor meer EV’s

dinsdag 26 januari, 2021

Werkgevers moeten elektrisch vervoer meer faciliteren en investeren in meer laadinfrastructuur, stelt marktonderzoek van laadfabrikant EVBox. In Nederland stelt ‘slechts’ 17 procent van de bedrijven elektrische leaseauto’s ter beschikking.

Klik om te vergroten

Ter vergelijking: in het Verenigd Koninkrijk biedt 27 procent van de bedrijven een elektrische auto aan en in Noorwegen is dit 21 procent. België (18 procent) en Frankrijk (16 procent) scoren samen met Nederland het slechtst. Van de Nederlanders die graag elektrisch willen gaan rijden, is 52 procent op zoek naar een werkgever die elektrische auto’s als optie biedt. Ook in België (55 procent), het Verenigd Koninkrijk (52 procent) en Duitsland (48 procent) is dit het geval.

Dit zijn enkele bevindingen van de EVBox Mobility Monitor—het jaarlijkse marktonderzoek van EVBox naar de adoptie van elektrische auto’s en eventuele barrières hiervan. Dit onderzoek werd samen met Ipsos uitgevoerd onder 3600 respondenten uit zes verschillende Europese landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Snelladers op het werk

Klik om te vergroten

Het onderzoek stelt ook dat de mogelijkheid om je elektrische auto op het werk op te kunnen laden, de komende jaren steeds belangrijker wordt voor de elektrificatie van vervoer in Nederland en door heel Europa. De druk voor bedrijven en werkgevers om elektrische leaseauto’s en een goede laadinfrastructuur aan te bieden, loopt op.

Momenteel laden de meeste mensen in Europa hun elektrische auto thuis (73 procent) en op het werk (40 procent) op. Toch geeft 29 procent van de elektrische bestuurders aan dat er op het werk niet altijd plek is om te laden. 20 procent van hen heeft helemaal geen mogelijkheid om te laden op het werk. In de toekomst ziet 32 procent van de elektrische bestuurders ook graag meer snelladers op het werk.

Volgens Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox Group, bevestigt dit onderzoek dat er druk ligt op bedrijven als het gaat om elektrisch vervoer, ten gunste van hun werknemers, de maatschappij en onze planeet. “Bedrijven hebben nu de kans om het goede voorbeeld te geven door hun wagenparken te elektrificeren en werknemers te stimuleren om elektrisch te gaan rijden.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel