Webfleet Solutions ook in videotelematica-oplossing

dinsdag 26 januari, 2021

Telematicaleveranciers Webfleet Solutions en Lytx bieden een geïntegreerde en op video gebaseerde oplossing voor meer veiligheid van bestuurder en voertuig. Dit Webfleet Video zal ook duidelijke bewijzen leveren in geval van verkeersincidenten, zegt het bedrijf.

Al eerder kwamen onder andere Verizon Connect en Fleet Complete met geïntegreerde video-oplossingen. Nu dus ook Webfleet Solutions samen met Lytx, een wereldwijde leverancier van videotelematica-oplossingen voor wagenparken. De volledig geïntegreerde Webfleet Video-oplossing zal vanaf april 2021 toegankelijk zijn via het Webfleet-platform, die één enkele interface-ervaring biedt.

Webfleet Video combineert de voertuig- en rijgegevens van Webfleet Solutions met de cameratechnologie van Lytx op basis van machine vision (MV) en kunstmatige intelligentie (AI). Gebruikers krijgen zo de volledige context van hoe hun wagenpark op de weg functioneert. Dit geeft de gebruiker meer inzicht in kritieke gebeurtenissen, waardoor hij ongevallen moet kunnen voorkomen, de veiligheid voor de bestuurder kan vergroten, de efficiëntie van het wagenpark kan verbeteren en de frequentie en kosten van verzekeringsclaims kan verlagen.

Volgens Taco van der Leij, Vice-president van Webfleet Solutions Europe, zal Webfleet Video ook duidelijke bewijzen leveren in geval van verkeersincidenten. “Dit beschermt de chauffeur tegen frauduleuze claims, terwijl bedrijven ook lange juridische procedures kunnen vermijden en onjuiste schade- of letselclaims kunnen weerleggen.”

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel