Webfleet Solutions sluit deal met Mercedes-Benz

donderdag 14 januari, 2021

Mercedes-Benz treedt toe tot het Webfleet Solutions partnerprogramma OEM.connect, maakt het telematicabedrijf vandaag bekend. Personenauto’s en bestelwagens van Mercedes worden hierin al in de fabriek uitgerust met connectiviteitstechnologie waarmee ze een verbinding kunnen maken met WEBFLEET, het platform voor wagenparkbeheer van Webfleet Solutions.

De geïntegreerde oplossing maakt een einde aan de noodzaak om aftermarket-hardware te installeren en stelt wagenparkbeheerders in staat om sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter gebruik te maken van telematica-technologie, aldus het telematicabedrijf. De oplossing voor voertuigen van Mercedes-Benz is per direct verkrijgbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De oplossing zal in de toekomst in meer landen en regio’s beschikbaar zijn.

De oplossing maakt het dus mogelijk om voertuiggegevens rechtstreeks over te dragen naar WEBFLEET. Het enige dat nodig is om een verbinding te maken is het voertuigidentificatienummer (VIN). WEBFLEET biedt aan de hand van deze voertuigdata duidelijke en praktisch toepasbare inzichten die wagenparkbeheerders in staat stellen om optimale prestaties uit hun wagenpark te halen, de operationele kosten terug te dringen en veilig en milieuvriendelijk rijgedrag te bevorderen.

Een andere fabrikanten die al deelneemt is PSA met de merken DS, Citroen en Peugeot.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel