IT-bedrijf Decos als eerste met vol-elektrisch wagenpark

dinsdag 17 november, 2020

Alle 39 leaseauto’s van IT-bedrijf Decos zijn medio december volledig elektrisch, wat een primeur is voor een Nederlands bedrijf. De laatste vijf jaar is Decos planmatig bezig geweest het wagenpark te transformeren. Maar straks zijn ook de laatste ‘beetje duurzame’ hybrides de deur uit.

Het Decos-wagenpark kent allerlei merken en modellen; van Tesla Model 3, Hyundai Ioniq, Nissan Leaf tot de BMW i3. In 2017 maakte het IT-bedrijf al bekend alleen nog maar full elektrische leaseauto’s te gaan bestellen. De bewering nu de primeur te hebben als eerste bedrijf met een volledig elektrisch wagenpark, is gestoeld op eigen onderzoek onder leasemaatschappijen, vakmedia en specialisten op EV-terrein.

CEO Paul Veger is fervent voorstander van elektrisch rijden. Het bedrijf heeft bovendien al 12 jaar geen gasaansluiting, draait uitsluitend op groene stroom en werkt al jaren 100 procent papierloos. Hierbij past ook een duurzame vorm van mobiliteit, zegt Veger. “Voor de reis naar deze elektrische wereld is het belangrijkste obstakel de gebruiker. Wanneer die massaal kiest voor elektriciteit, is het grootste gevecht voorbij. Hoe je genoeg duurzame stroom gaat opwekken als land, is het volgende vraagstuk, maar dat is in de nabije toekomst zeker oplosbaar. Op die manier maken we een overvloedige toekomst mogelijk, waarin je zoveel kunt rondrijden als je wilt.”

Het duurzame pand van Decos

Maar je wordt als bedrijf niet van de ene op de andere dag all-electric, benadrukt de CEO. De laatste vijf jaar is Decos planmatig bezig geweest het wagenpark te transformeren. Vanaf 2015 kocht het IT-bedrijf alleen nog hybride auto’s met een stekker voor zijn medewerkers. Vanaf 2018 mochten nieuwe leaseauto alleen nog all-electric zijn, dus alleen met batterij. Nu in 2020 worden de laatste vervuilende modellen ingeruild. “Dat geldt ook voor de hybride modellen, want we geloven niet in ‘een beetje duurzaam’”, aldus Paul Veger.

Decos was de partij achter het fleetmanagementsysteem Cartracker dat in 2018 werd overgenomen door telematicabedrijf ULU.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel