Louwman lanceert ‘warme deelauto’ Amigo

donderdag 18 februari, 2021

Louwman Group introduceert het nieuwe autodeelconcept Amigo. Daarin worden jong gebruikte, stilstaande auto’s gedeeld in ‘warme kring’ waarbij de vaste kosten worden gedeeld en de kilometerkosten aan het eind van de maand worden verrekend naar gebruik.

Amigo biedt ook de mogelijkheid om zelfstandig een auto te leasen. De klant is dan vrij om te bepalen of en met wie de auto wordt gedeeld. De hoofdgebruiker betaalt het maandelijkse vaste bedrag dan zelf. De opbrengsten van de deelritten gaan van dit bedrag af. Het deelplatform WeGo Carsharing levert de techniek. De gebruikers reserveren, openen en sluiten hun auto via een app op hun telefoon.

In juni wordt Amigo volledig gelanceerd, een succesvolle pilotfase is er aan voorafgegaan. Volgens Aimée de Vries van Louwman Group zet Amigo in op het beste van twee werelden. “Je hebt je eigen auto, zoals bij private lease, gecombineerd met de voordelen van carsharing. In tegenstelling tot andere deelconcepten zijn de auto’s van Amigo niet voorzien van reclame en is deze alleen beschikbaar voor een besloten kring van bekenden.”

Het concept moet ook leiden tot een aanzienlijke verhoging van het gebruik van de auto. Daarnaast zet Amigo geen nieuwe auto’s in, maar maakt het gebruik van het bestaande Nederlandse autonetwerk, waarin nu auto’s stilstaan. “Zo zorgen we ervoor dat jong gebruikte, stilstaande auto’s efficiënter worden ingezet in plaats van nieuwe auto’s te produceren”, aldus De Vries.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel