Profile: particulier wordt vreemde eend in de bijt

dinsdag 23 maart, 2021

Onderhoudsketen Profile ziet in haar klantenbestand een snelle verschuiving van particulier eigendom naar private lease en deelvloten. Elektrificatie versnelt die tendens nog eens. “De klant van de toekomst is een groot bedrijf dat in heel Europa wil opereren.”

In een webinar schetste Profile onlangs enkele ontwikkelingen voor de eigen ondernemers. Profile-directeur Dirk Lambrechts ging daar in gesprek met mobiliteitsexpert Mark Pecqueur, Profile-ondernemer en franchiseraadvoorzitter Pierre Klinkenberg en Paul Poppink van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Hun belangrijkste boodschap: als eenling ga je het straks niet redden. “Je moet al klaar zijn voor de techniek op het moment dat de eerste klant zich aandient. Dat lukt niet als klein bedrijf. Alleen al vanwege de investeringen en het tempo van de veranderingen. Bovendien wordt de particulier steeds meer een vreemde eend in de bijt en krijgen we te maken met grote zakelijke klanten”, aldus Lambrechts.

Voor een franchiseketen ziet Profile wel een kansrijke toekomst. Er is de afgelopen tijd veel geïnvesteerd, stelde Lambrechts al eerder in een interview met TrendsinAutoleasing. Eerder deze maand liet de organisatie weten de eerste tien vestigingen EV-ready te hebben.

v.l.n.r.: Paul Poppink (Coördinator bij Transport en Logistiek TLN), Dirk Lambrechts (Algemeen directeur Profile), Gwen Jansen (host van de avond), Pierre Klinkenberg (Profile-ondernemer) en Mark Pecqueur (Mobiliteitsexpert).

Categorie: Geen categorie

Gerelateerde achtergrond-artikelen