MaaS-app Gaiyo komt met gratis parkeerapp

donderdag 6 mei, 2021

Het aanbod parkeerapps in Nederland is groot, maar de verschillen in prijs en geboden service waren tot dusver klein. Dat stelt althans Gaiyo dat vandaag komt met een gratis parkeerapp; het rekent géén transactiekosten. Maar het biedt wel aanvullende vervoersfuncties.

De Gaiyo MaaS-app is ontwikkeld door Innovactory dat meewerkt aan een van de zeven landelijke MaaS-pilots. De app is afgelopen september gelanceerd in het Utrechtse Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern. In de app zit routeplanning, fileoverzicht, kunnen treinkaartjes worden gekocht of deelvervoer worden geboekt. En vanaf vandaag kan dus de straatparkeerwidget van Gaiyo in heel Nederland worden gebruik.

Maar de aanvullende mobiliteitsfuncties moeten het verschil maken, zegt Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory. “Moet je bijvoorbeeld in de binnenstad van Amsterdam zijn, maar wil je niet €7,50 per uur te betalen voor het parkeren? Plan in Gaiyo dan heel eenvoudig je reis met een P+R als tussenbestemming en boek je vervolgvervoer (OV, deelfiets of deelscooter) ook weer in deze app. En als je klaar bent met je parkeeractie en wilt weten of het een beetje doorrijdt op de snelwegen, toont Gaiyo de relevante verkeersinformatie, inclusief de eventuele vertragingen die je oploopt naar je volgende bestemming.”

Op basis van de locatie scant Gaiyo ook welke parkeergarages, P+R’s en parkeerzones er de omgeving van de bestemming te vinden zijn. De app toont direct alle parkeeropties, met de bijbehorende tarieven.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel