Tweedehands (veruit) populairder dan kopen, leasen en delen

dinsdag 8 juni, 2021

De markt voor tweedehandsauto’s is booming op het moment, blijkt uit een recent onderzoek van AutoScout24. Ruim 63 procent geeft aan het liefst een tweedehandsauto te kopen. Het staat in schril contrast met kopen (20,2 procent), leasen (11,9  procent) en delen (2,3 procent).

In het AutoScout24-onderzoek werden 877 respondenten onder meer gevraagd naar hun (online) koopgedrag en naar hoe de coronapandemie hun reisbehoeften heeft veranderd. Hieruit blijkt in ieder geval dat er een forse stijging te zien is in het aantal autovakanties aankomende zomer. “De consument ziet de auto op dit moment als het veiligste vervoersmiddel en geeft massaal aan met de auto op vakantie te willen gaan komende zomer”, aldus Bojan Brkić, marketingmanager bij AutoScout24.

Het heimelijke verlangen naar occasions komt niet geheel uit de lucht vallen. Het vertrouwen van de consument in de auto als veilig vervoersmiddel groeide enorm sinds de coronacrisis. In 2020 was de vraag naar occasions al enorm en in de eerste vijf maanden van 2021 zijn er zelfs meer occasions verkocht dan ooit tevoren. In mei zag AutoScout24 het aantal kwalitatieve leads naar autobedrijven ook met 41% stijgen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel