LeasePlan biedt gratis online rijveiligheidstrainingen aan

vrijdag 5 maart, 2021

Alle leaserijders van LeasePlan (zowel zakelijke als private leaseklanten) kunnen gratis de online rijveiligheidstrainingen van VVCR-Prodrive volgen. De leasemaatschappij wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen.

De onlinetraining omvat zeven video modules en een chatbot om deelnemers te ondersteunen. De modules gaan o.a. over veiliger rijden in een elektrische (bestel)auto of op een e-bike,  maar ook over hoe vermijd je de top 3 schade-oorzaken aan je auto en hoe voorkom je afleiding in het verkeer. VVCR-Prodrive verzorgt de trainingen die allemaal gemakkelijk toegankelijk zijn via de Mijn LeasePlan app.

LeasePlan klanten kunnen het onlineprogramma uitbreiden met fysieke trainingen. Bijvoorbeeld een gebruikerstraining waarin berijders uitleg krijgt over de nieuwe leaseauto en een zogenaamde High Risk Training, als uit data-analyse (bandenslijtage, energieverbruik, schadefrequentie, risicoblootstelling) blijkt dat het raadzaam is om een training ‘veilige en verantwoorde verkeersdeelname’ te volgen.

Volgens Sander Pleij, Managing Director van LeasePlan Nederland, moet het programma klanten ook  motiveren om ‘veilig rijden’ als vaste paragraaf op te nemen in hun eigen mobiliteitsbeleid. “Wat ons betreft een noodzakelijke stap die je niet voor een beperkte groep toegankelijk wilt maken, dus ook al onze private lease klanten én eigen medewerkers kunnen de trainingen volgen.”

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel