Veilig Verkeer Nederland en Athlon verlengen samenwerking

woensdag 30 juni, 2021

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Athlon Nederland verlengen hun samenwerking met drie jaar. De focus ligt op de vernieuwde campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. En de leasemaatschappij gaat hun klanten erbij betrekken.

Athlon-medewerkers stonden de afgelopen jaren als gastdocent regelmatig voor de klas voor de voorlichtingscampagne over verkeersveiligheid. Jean-Pierre Vissers, algemeen directeur Athlon Nederland, wil dit jaar verder gaan. ‘We gaan onze klanten vragen om met ons mee te doen. Werkgevers kunnen zich als gastdocent bij Athlon aanmelden voor de voorlichtingscampagne over verkeersveiligheid in hun regio.”

Vissers vindt dat ook werkgevers een rol hebben om verkeersveiligheid te bevorderen. “Onze klanten zijn vaak grote werkgevers en we roepen hen ook op om verantwoordelijkheid te nemen voor hun medewerkers als het aankomt op verkeersveiligheid. Alleen samen lukt het ons om het aantal verkeersongevallen in Nederland te verlagen. Als mobiliteitsprovider én werkgever voegen we ook daad bij het woord: sinds deze maand stellen we onze online rijtraining Athlon e-Driver, 12 maanden gratis beschikbaar voor alle werkgevers in Nederland.”

Momenteel roept de leasemaatschappij haar eigen medewerkers, werkgevers en leaserijders op om samen met hun kinderen tijdens de aanstaande zomervakantie de nieuwe schoolroute te oefenen. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Volgens VVN-directeur Evert-Jan Hulshof is de focus hierop geen overbodige luxe. “We weten inmiddels dat het aantal ongelukken tussen auto’s en fietsers direct na de zomervakantie ieder jaar een piek laat zien.”

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel