XXImo wint aanbesteding mobiliteitskaart politie

woensdag 2 juni, 2021

XXImo heeft de Europese aanbesteding van de Nederlandse politie voor circa 15.000 nieuwe mobiliteitskaarten gewonnen. In juni stapt de politie over op deze mobiliteitskaart voorzien van een veilige EMV-chip.

Politievoertuigen zijn continu in beweging en moeten vaak worden opgeladen, geparkeerd, bijgetankt en gewassen. De nieuwe mobiliteitskaart van XXImo levert de politie alle diensten vanuit één aanbieder – met één kaart voor gebruikers en één online systeem voor beheerders. Naast de kaart kan de politie met behulp van de bijbehorende Milo-app ook betaalde parkeeracties op straat starten en stoppen. Tevens geeft de app inzicht in alle beschikbare locaties en de actuele prijzen van laden, tanken en parkeren. Hierdoor kunnen gebruikers weloverwogen keuzes maken die bijdragen aan de gewenste kostenbesparing.

Volgens Patrick Bunnik, CEO van XXImo, heeft XXImo, onderdeel van familiebedrijf AutoBinck Group, de aanbesteding gewonnen vanwege de beste prijs-kwaliteitverhouding. “De politie is er voor iedereen en XXImo is er nu ook voor de politie. Wij zijn heel trots op het winnen van deze aanbesteding en de basis daarvoor is ons tienjarig partnership met Visa.”

Jos van de Kerkhof, Country Manager Visa Nederland, benadrukt dat naarmate het beheer van een wagenpark en mobiliteit complexer wordt en veranderingen in de branche steeds meer flexibiliteit vragen, de aanpak van XXImo steeds belangrijker zal worden. “XXImo heeft zichzelf gepositioneerd als een leider in business card-producten die echt alle on-the-road kosten voor wagenparken, zoals die van de Nederlandse politie, dekken en niet alleen conventionele brandstoftransacties.”

XXImo werkt al tien jaar samen met Visa. Hun wereldwijde netwerk, VisaNet, kan meer dan 65.000 transactieberichten per seconde verwerken.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel