Stellantis met TotalEnergies ook in laadoplossingen

maandag 28 juni, 2021

Stellantis hernieuwt de samenwerking met TotalEnergies en breidt deze uit met de merken Opel en Vauxhall en gaat de laadinfrastructuur verzorgen voor de autodeelactiviteiten van mobiliteitsmerk Free2Move in Parijs.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Stellantis en TotalEnergies gedt voor 5 jaar en heeft betrekking op de merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles en, sinds de vernieuwing nu ook voor Opel en Vauxhall. Meer samenwerking komt er voor Research & Development, met de focus op duurzaamheid en innovatie met onder andere nieuwe vormen van mobiliteit, lage CO2- en biobrandstoffen alsmede smeermiddelen en vloeistoffen die speciaal zijn bestemd voor elektrische auto’s en hun componenten. Verder krijgen nieuwe voertuigen in alle fabrieken van de vijf betrokken Stellantis-merken smeermiddelen van TotalEnergies.

Mobiliteit en laadinfrastructuur zijn daarbij nieuwe aspecten van deze samenwerking. Free2Move, het mobiliteitsmerk van Stellantis, zal het netwerk van laadpalen van TotalEnergies gebruiken voor haar autodeelactiviteiten in Parijs. Naar andere vormen van samenwerking op dit vlak wordt gekeken, aldus Stellantis. “We zijn trots op het hernieuwde vertrouwen van onze jarenlange partner en zijn verheugd om deze samenwerking uit te breiden naar elektrische mobiliteit en de levering van smeermiddelen voor de merken Opel en Vauxhall”, benadrukt Alexis Vovk, President Marketing & Services bij TotalEnergies.

Vorige week werd bekend dat TotalEnergies 2.200 nieuwe laadpunten aan Amsterdam gaat leveren.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerde achtergrond-artikelen