Deudekom voorbeeldproject TotalEnergies

woensdag 15 september, 2021

Of Marja Versleijen momenteel veel MKB-bedrijven ziet aankloppen zoals Deudekom BV? Dat blijkt wel mee te vallen. Deudekom is een uniek project. Niet alleen door het semipublieke karakter van de snellader en de 8 laadpunten, maar ook door de eraan gekoppelde batterijcontainer van 120 KWh.

Marja Versleijen, Director Mobility & New Energies TotalEnergies Marketing NL

Dat laatste vermogen is overigens makkelijk uit te breiden en bovendien eenvoudig aan te sluiten op zonnepanelen of windturbines. De snellader is volledig openbaar, staat buiten het Deudekom terrein op gemeentegrond en is gekoppeld aan de opslagbatterij. Deze is ook bedoeld en ingericht specifiek voor elektrische trucks, zodat zij snel tussendoor de accu’s kunnen bijladen. Bij de acht laadpunten op het terrein van Deudekom kan ook door derden overnight opgeladen worden. Hiervoor kan contact met Deudekom worden opgenomen. Voor beide gelden de reguliere tarieven.

Deudekom had vanaf het begin al laten weten overdag de laadpalen minder nodig te hebben, alle eigen voertuigen worden overwegend ’s nachts opgeladen. Die schaalbaarheid was ook belangrijk om fasering in het project aan te brengen, zegt Versleijen. Ook om de kosten beheersbaar te houden. “Maar het innovatieve aan dit project is het gebruik van de batterijcontainer. Die vangt de pieken in de vraag op zodat er geen onbalans komt in het net. Wij denken mee met klanten in hoe zij op een zo effectief en rendabel mogelijke manier hun mobiliteit kunnen verduurzamen, en nemen daarbij ook minder voor de hand liggende (omgevings)factoren in ogenschouw.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: TotalEnergies

Gerelateerd achtergrond-artikel