Kroymans met Rebel Mobility Services terug in leasing!

vrijdag 1 oktober, 2021

Kroymans is de laatste jaren hard bezig aan het bouwen van een nieuw imperium, ook met leasing. Het heeft daarvoor Rebel Mobility Services overgenomen en onder de vlag van Kroymans Financial services moet het zelfs uitgroeien tot een top-10 speler.

Eewal Beheer B.V., een onderdeel van de holding, heeft vorige week Rebel Mobility Services uit Leiderdorp overgenomen. Een leasemaatschappij met de labels Rebel Mobility Services, Huurmij en Supershortlease. Franco Vosse zwaait er de scepter en blijft aan als directeur. Hij gaf eerder leiding aan Wittebrug Lease, zat in de directie van Auto Lease Company, Autolease Brabant en Lease Factory. Rebel Mobility Services heeft nu een vloot van zo’n 1.800 voertuigen.

De groeiplannen zijn ambitieus: binnen vijf jaar moet door autonome groei en verdere acquisities een top-10 positie in leaseland gerealiseerd zijn. Want, “met een sterke financiële ruggengraat kan er zoveel meer”, aldus Vosse.

Kroymans is vooral bekend van de dealerbedrijven voor Jaguar Land Rover en Ferrari en de exclusieve distributie van Aston Martin en Karma Automotive. Frits Kroymans staat nog altijd aan het roer van de organisatie. Hij ziet in Rebel Mobility Services een echte mobiliteitsaanbieder van nu, passend in de huidige tijdsgeest. “Met Franco Vosse als een zeer sterke en ervaren algemeen directeur zijn we nu op zoek naar verdere uitbreiding met sterke lokale spelers die klaar zijn voor een volgende stap en die creativiteit en flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan.”

Slagkracht

Volgens Frits Kroymans is leasing een activiteit waarin schaalgrootte een belangrijke rol speelt. “Wij willen onze slagkracht inzetten om te doen wat veel geroepen, maar weinig écht gedaan wordt: namelijk meebewegen met de klantbehoefte. Dat is zeker in deze uitdagende tijd cruciaal.” Bovendien wil het nieuwe leasebedrijf zich profileren met financial lease en equipment lease, zowel in Nederland als daarbuiten.

Kroymans kent een roemrucht verleden: in maart 2009 werd het autobedrijf Kroymans, inclusief drie dochterondernemingen, failliet verklaard. Het faillissement van Kroymans Corporation had geen nadelig effect voor de Financial Services divisie.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel