Profile start pilot met deelplatform JustGo

dinsdag 6 juli, 2021

Profile zet vanaf deze maand deelauto’s neer op twee pilotlocaties van de automotive keten in Den Haag en Rotterdam. Het is daarvoor een samenwerking aangegaan met JustGo, het deellabel van leasemaatschappij Terberg Business Mobility.

Niek Kraak (Profile International) en Jeroen van Denderen (Terberg Business Lease Group)

JustGo plaatst twee Mini’s per locatie. De auto’s zijn via de app te serveren en te gebruiken. De Profile-vestigingen zorgen voor het reguliere onderhoud en schoonmaken van de auto’s en stellen de parkeerplaatsen beschikbaar. En de deelauto’s zijn beschikbaar voor iedereen, dus niet alleen voor de klanten van Profile.

Volgens Niek Kraak, manager innovatie en kwaliteit van Profile International, is de succesfactor bij deelauto’s de locatie. De Profile-vestigingen zijn centraal gelegen op een bedrijventerrein en makkelijk bereikbaar per OV, fiets of auto. “Wij willen een steeds bredere faciliterende rol spelen bij mobiliteit. Met ruim 220 vestigingen in de Benelux hebben we hiervoor al een goede basis. Door samenwerkingen aan te gaan met strategische partners maken we grote stappen op weg naar ons doel.”

De pilot duurt een half jaar waarbij het gebruik wordt gemeten en op basis daarvan wordt bekeken of het concept mogelijk wordt uitgebreid naar andere vestigingen.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel