60 procent rijdt rond met te zachte band

woensdag 9 juni, 2021

De teller loopt. Dat is het nieuwe programma van Kies de Beste Band speciaal ontworpen voor bedrijven. Een digitale meter registreert en visualiseert hoeveel geld en CO2 deelnemende bedrijven jaarlijks kunnen besparen door hun wagenpark met de juiste bandenspanning en banden met het beste bandenlabel te laten rijden.

Voorzitter Steven Lak van Evofenedex

Want autorijden met de juiste bandenspanning kan bedrijven jaarlijks tot wel 100 euro per auto opleveren en is beter voor het klimaat, aldus Kies de Beste Band, een initiatief van een groot aantal partijen waaronder het ministerie van I&W, VACO, RAI Vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM, Band op Spanning, Milieu Centraal en VNA. Toch rijdt meer dan 60% van de auto’s in Nederland rond met te zachte banden. Daarom lanceert het programma Kies de Beste Band nu ‘De teller loopt’. Bedrijven kunnen er gratis aan meedoen.

Deelnemer Evofenedex, ondernemersvereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang, doet mee aan ‘De teller loopt’. De organisatie nam een bandenpomp van Stichting Band op Spanning in gebruik en gaf daarmee het startsein voor ‘De teller loopt’. Voorzitter Steven Lak: “Zo’n bandenpomp helpt ons herinneren aan het belang van de juiste bandenspanning en verlaagt de drempel om de banden op te pompen. We roepen al onze leden op om minstens elke twee maanden de banden van hun wagenpark op spanning te zetten. Zij rijden gezamenlijk zo’n 80.000 bestelauto’s. Als al deze bedrijven meedoen is de impact enorm. We besparen dan per jaar 2,7 miljoen liter diesel, 8.500 ton CO2 en ruim 3,5 miljoen euro.”

De helft van alle Nederlanders checkt de bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl minstens iedere 2 maanden wordt aanbevolen.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel