Snellaadnetwerk IONITY breidt versneld uit

woensdag 24 november, 2021

IONITY gaat zijn Europese netwerk van snelladers versneld uitbreiden. Tot 2025 neemt het aantal locaties naar verwachting toe van net geen 400 tot meer dan 1.000. Dat levert zo’n 7.000 oplaadpunten op, ruim vier keer meer dan de huidige 1.500.

Alle aandeelhouders, waaronder de automerken BMW, Ford, Hyundai/KIA, Mercedes-Benz en de VW-groep, investeren daarvoor tot 2025 zo’n 700 miljoen euro. De joint-venture onderhoudt nu al Europa’s grootste netwerk van high-performance laadstations dat toegankelijk is voor de meeste elektrische auto’s.

De laders zullen niet alleen op strategisch belangrijkere locaties langs het Europese snelwegennet worden geplaatst, ze zullen ook langs belangrijke hoofdwegen en in de buurt van grote steden worden geïnstalleerd. Daarnaast zullen ook bestaande oplaadstations, in gebieden met veel verkeer en dus een toenemende vraag, worden voorzien van nieuwe laadpunten. Deze maatregelen moet de totale laad- en wachttijden voor klanten op de drukste locaties aanzienlijk verkorten.

In de volgende fase van de netwerkuitbreiding streeft IONITY ernaar om meer eigen locaties te verwerven en, afhankelijk van de locatie, haar eigen servicestations te bouwen en te exploiteren. Het IONITY-netwerk maakt gebruik van het Combined Charging System (CCS) en wordt gevoed door 100% hernieuwbare energie.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel