Hello Mobility samen met Zego in risicobeheer

donderdag 10 februari, 2022

Verzekeraar Zego gaat samen met Hello Mobility fleetowners actief risicobeheer bieden waardoor wagenparken veiliger, zuiniger en schoner moeten kunnen gaan rijden. Want waarom heeft het ene bedrijf een structureel lagere schadelast dan het andere?

Sander Kernkamp (l) van Zego en Han Arts van Hello Mobility

Zego is een insurtech gestart in 2016 in het VK en inmiddels actief in meerdere landen in Europa. Hello Mobility is een schadepreventie oplossing voor bedrijven in transport, logistiek, personenvervoer en last mile delivery. Het is ontsproten vanuit het innovatielab van Nationale Nederlanden in 2019 en inmiddels onder de vleugels gekomen van VVCR-Prodrive.

Data is het sleutelwoord in de samenwerking. Sander Kernkamp, General Manager van Zego Nederland: “Door samen te werken met Hello Mobility kunnen wij onze klanten extra inzicht geven in het rijgedrag binnen hun wagenpark. Dit is mogelijk door de wagenparkscan die Hello Mobility namens ons uitvoert. Op basis van deze informatie, in combinatie met data uit telematica, kunnen chauffeurs advies krijgen hoe ze beter kunnen rijden. Door veilige en verantwoorde verkeersdeelname op deze manier actief te stimuleren, beschikken onze klanten over een oplossing voor verkeersveiligheid. Veilig en verantwoord rijgedrag wordt hiermee een business case omdat je de effecten ervan terug kan zien in je premie.”

De mogelijkheden gaan verder dan verkeersveiligheid en schadepreventie, stellen de partijen. Beter rijden betekent niet alleen veiliger rijden, maar ook zuiniger en schoner. Als het om de vraag gaat ‘waarom heeft het ene bedrijf nou een structureel lagere schadelast dan het andere bedrijf?’, dan gaat het, volgens Han Arts, commercieel directeur van Hello Mobility, voornamelijk om de cultuur binnen een organisatie. “Hoe zit veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer verankerd in de organisatie. Als je mens, techniek, data en marketing op de juiste manier combineert kan je van zakelijke verkeersdeelname een bewuste handeling maken in plaats van een automatisme.”

Uiteindelijk moet de samenwerking een totaaloplossing opleveren voor schadepreventie en kostenvermindering. Waarbij er ook de coaches van Hello Mobility kunnen worden ingezet. Maar de basis is data. Via een platform wordt ruwe data via een API koppeling uit de bedrijfsvoertuigen geïmporteerd, deze data wordt verrijkt met externe bronnen en voertuig specifieke algoritmes. “Hierdoor zijn we in staat om een rijgedrag-score aan de rijstijl te koppelen. De score geeft weer in welke mate een chauffeur verkeersinzichtelijk, veilig, comfortabel, zuinig en schoon rijdt. Deze data maakt het mogelijk ongevallen te voorkomen en daar zijn we écht uniek mee”, aldus Arts.

Eerder deze week maakte Zego bekend hun samenwerking met telematicabedrijf ABAX uit te breiden in Europa waaronder Nederland.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerde achtergrond-artikelen