Blaricum: de 140e Greenwheels-gemeente

maandag 14 maart, 2022

Greenwheels-deelauto’s zijn vanaf 14 maart nu ook in Blaricum beschikbaar. Het is daarmee de 140e gemeente van Nederland met een Greenwheels-auto. Wethouder Maria Klingenberg van de gemeente Blaricum gaf vanochtend het startsein voor het gebruik van de deelauto’s.

Wethouder Maria Klingenberg in de eerste Greenwheels deelauto in Blaricum

Met de komst van de deelauto’s zet ook de gemeente Blaricum een stap naar een duurzamer mobiliteitsbeleid. Wethouder Maria Klingenberg: “Ik ben blij dat we onze inwoners deze duurzame mobiliteitsoplossing kunnen bieden. Met zowel een locatie in de Bijvanck als op parkeerterrein Bellevue kunnen we hen goed faciliteren. Er zijn in Blaricum 18 actieve Greenwheels-gebruikers geregistreerd, terwijl er nog geen auto’s beschikbaar waren. Nu deze zijn geplaatst, verwachten we een toename in het gebruik. We zien een steeds grotere vraag naar deelvervoer. De verwachting is dat deze trend van individuele mobiliteit naar de deelmobiliteit de komende jaren blijft doorzetten”.

Greenwheels-directeur Andrew Berkhout: “Blaricum is de 140ste gemeente in Nederland met een Greenwheels-auto, een mooie mijlpaal! We blijven graag meedenken met de gemeente Blaricum over de mobiliteit van de toekomst.” De gemeente en Greenwheels houden de vraag naar de deelauto’s goed in de gaten en analyseren doorlopend de bezettingsgraad en het gebruik, zodat er op een later moment eventueel auto’s bij geplaatst kunnen worden.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Greenwheels

Gerelateerd achtergrond-artikel