LeasePlan waarschuwt voor Europees laadtekort

woensdag 13 april, 2022

Naarmate de prijzen van elektrische voertuigen dalen en meer mensen elektrisch gaan rijden, wordt het vinden van een beschikbaar laadstation steeds vaker een nachtmerrie. LeasePlan waarschuwt opnieuw in haar 2022 EV Readiness Index voor een groot, Europees tekort aan laadinfra.

Klik om te vergroten

Tex Gunning, CEO van LeasePlan, hoopt dat dit rapport een wake-up call zijn voor beleidsmakers in heel Europa: er moet nu dringend geïnvesteerd worden in een alomvattende Europese oplaadinfrastructuur. “Elektrisch rijden is een van de meest effectieve manieren waarop we klimaatverandering kunnen bestrijden, en regeringen moeten het voor iedereen gemakkelijker maken om de overstap te maken, niet moeilijker.”

De belangrijkste bevindingen uit de 2022-index zijn:

  • Het gebruik van elektrische voertuigen nam in bijna alle markten aanzienlijk toe.
  • De laadinfrastructuur blijft achter, waardoor er een laadtekort ontstaat doordat het aantal EV-registraties snel toeneemt.
  • EV’s zijn betaalbaarder dan ooit. Het kostenconcurrentievermogen wordt voornamelijk aangedreven door relatief lagere energieprijzen voor EV’s (vooral in vergelijking met hogere diesel- en benzineprijzen) en gunstiger belastingregelingen voor EV-bestuurders
  • Noorwegen scoort het hoogst op het gebied van EV-gereedheid, Tsjechië en Polen het laagst en Griekenland scoort het meest verbeterd ten opzichte van 2021.
Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel