Verzekeraar voorziet extra kosten voor fleetowners

dinsdag 31 mei, 2022

Wagenparkbeheerders worden de komende tijd geconfronteerd met extra uitdagingen in fleetmanagement en schadepreventie, meldt verzekeraar MS Amlin vandaag. De kans op verhoogde kosten is groot door corona (achterstallig onderhoud), het weer en de hoge olieprijs.

Menig fleetowner kampt nog met de naweeën van Covid-19. De pandemie zorgde voor een sterke vermindering in de leveringen met als gevolg een lagere vlootvoorraad, een chiptekort en arbeids- en transportproblemen. Ook de wereldwijde geopolitieke gebeurtenissen, die leiden tot een aanzienlijke stijging van de gas- en olieprijzen, hebben gevolgen voor de kostenplanning. Daarnaast ziet MS Amlin een risico in achterstallig onderhoud als gevolg van de coronapandemie dat nog weggewerkt dient te worden. En zware hagel en/of regen, kenmerkend voor dit seizoen, zorgen steeds vaker voor gevaarlijke verkeerssituaties met alle gevolgen van dien.

Datagedreven risicopreventie

De verzekeraar ziet de rol van de wagenparkbeheerders daarom veranderen. Ook ingegeven door de komst van elektrische voertuigen, die sterk afhankelijk zijn van moderne technologie. De rol van een fleetmanager wordt, naast het ‘gewone’ fleetmanagement, verruimd met training, innovatieve technologie en risicopreventie. De focus van wagenparkbeheer komt nog meer te liggen op het welzijn van bestuurders, veiligheid en de training in het gebruik van elektrische voertuigen, denkt de verzekeraar.

MS Amlin pleit nu voor meer deskundige (datagedreven) risicopreventie. Sinds 2021 biedt de verzekeraar samen met het label Hello Mobility preventieondersteuning aan fleetmanagers. Met uitgebreide analyses, chauffeurslezingen, gesprekken met planners, wagenparkbeheerders en Human Resources zegt het bedrijf een aantoonbare daling in het aantal schades én ongelukken te realiseren.

Erwin van Tol, Lead Underwriter Fleet bij MS Amlin: “Samen met Hello Mobility, kunnen we de resultaten van wagenparken verbeteren en Nederland veiliger maken op de weg. Met onze tools en ondersteuning houden wij risico’s verzekerbaar. En klanten kunnen vrijwel altijd kostenbesparingen realiseren en de risico’s op hogere kosten flink beperken.”

Categorie: Geen categorie

Gerelateerde achtergrond-artikelen