Verkeersveiligheid Groep Nederland sluit deal met Dragintra

vrijdag 25 februari, 2022

De Verkeersveiligheid Groep Nederland gaat haar online trainingen aanbieden aan fleetowners waarvan het park wordt beheert door Dragintra. Daarvoor hebben beide bedrijven een overeenkomst gesloten.

Verduurzaming van mobiliteit is meer dan alleen een kwestie van elektrificatie of andere vormen van mobiliteit, benadrukken beide bedrijven. Veilig rijgedrag hangt daar onlosmakelijk aan vast. “Hiervoor bieden we online trainingen voor medewerkers. Zo investeert de werkgever zowel in de veiligheid van medewerkers, als in het milieu. Bovendien bespaart de werkgever kosten dankzij een lager brandstofverbruik en een lagere schadelast”, aldus Collin Bell, Commercieel Directeur van de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

Volgens Erik Wijbenga, Country Manager van Dragintra Nederland, hebben succesvolle bedrijven tegenwoordig aandacht voor duurzaam ondernemen en de veiligheid van hun mensen. Verkeersveiligheid is daarin een belangrijke factor. “Die los je deels op met techniek in de geleasete auto’s. Maar het rijgedrag van medewerkers heeft een nog groter effect. Niet alleen op de verkeersveiligheid, maar ook op het brandstofgebruik.”

Permanente educatie

Werkgevers krijgen nu tegen een vast bedrag per maand toegang tot de online videotrainingen en kennistests. Medewerkers krijgen een eigen online omgeving waar zij het programma op eigen tempo doorlopen. Omdat de trainingen kort zijn, maximaal vijf minuten, blijft het leuk en makkelijk om steeds een etappe te volgen, is het idee erachter.

Het aanbod is gericht op permanente educatie, want gedrag verander je niet met een paar trainingen, benadrukt Bell. Mensen leren in de trainingen risico’s herkennen en vooral ook te anticiperen en zo risico’s te voorkomen. “Als je goed anticipeert op verkeerssituaties en met je rijstijl problemen voorkomt, rij je vanzelf ook zuiniger. Je gaat niet meer bovenop je rem bij een rood stoplicht, je laat tijdig gas los. Bovendien zullen ze, als ze zich bewust worden van hun eigen ‘scherpe’ rijstijl, ook realiseren welke gevaren ze zelf veroorzaken. Zuiniger en veiliger rijden gaan hand in hand”, aldus Bell.

Met 85.000 cursisten per jaar is de Verkeersveiligheid Groep Nederland marktleider op het gebied van verkeersveiligheid- en duurzaamheidstrainingen voor personenauto’s én voor het goederen- en personenvervoer.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel