Nissan levert Townstar Electric Van nu ook in Nederland

dinsdag 7 maart, 2023

Nissan bouwt met de Townstar EV voort op het succes van de eveneens volledig elektrische Nissan e-NV200. De Townstar moet nu efficiënte mobiliteit bieden waarmee klanten kunnen inspelen op de veranderende emissie-eisen, de toenemende verstedelijking en de groei van e-commerce.

De Nissan Townstar EV is voorzien van een geheel elektrische aandrijflijn die is uitgerust met een intelligent energiemanagementsysteem en temperatuurregeling voor de batterij. Dankzij het aerodynamische design biedt de bestelauto een actieradius tot wel 300 kilometer (WLTP-cyclus). Met zijn 45 kWh batterij heeft de Townstar EV een vermogen van 90 kW en een koppel van 245 Nm. Opladen is mogelijk aan de hand van wisselstroom (AC, 11 en 22 kW) en CCS-snelladen met gelijkstroom (DC). Dit laatste zorgt ervoor dat de batterij in 37 minuten van 15 tot 80 procent kan worden opgeladen.

De bestelauto is leverbaar met meer dan twintig technologische voorzieningen, zoals uitgebreide connectiviteit en een 10-inch digitaal dashboard. Nissan monteert ook het rijhulpsysteem ProPILOT Assist op de Townstar in combinatie met Nissans Intelligent Around View Monitor (AVM). Het moet de bestuurder extra assistentie bieden. Een warmtepomp die de warmte van de batterij naar het interieur voert, verhoogt zowel de efficiëntie als de behaaglijkheid in het interieur bij lage buitentemperaturen, belooft Nissan.

De Townstar EV is leverbaar in twee lengtes (L1 en L2) en met -afhankelijk van de gekozen uitvoering – een laadvermogen van 612 tot 788 kg en een toegelaten aanhangergewicht tot 1.500 kg. De laadruimte heeft een inhoud van 3,3 (L1) of 4,3 m3 (L2) – groot genoeg voor twee europallets. Zoals elke lichte bedrijfsauto van Nissan is er een garantie van 5 jaar of 160.000 km, maar voor de EV breidt Nissan de zekerheid verder uit met een garantie van 8 jaar op de batterijstatus tot 70 procent van een nieuwe.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Nissan, Nissan Townstar

Gerelateerde achtergrond-artikelen