VZR-leden laden voornamelijk thuis

donderdag 11 mei, 2023

42 procent van de VZR-leden laadt hun elektrische auto voornamelijk thuis op. 21 procent doet dat op het werk en 5 procent langs de snelweg bij een (dure) snellader.

Het een en ander blijkt uit een rondvraag van VZR onder haar leden. Ondanks de hoge stroomtarieven blijkt 42 procent dus gewoon thuis te laden. Kosten kunnen uiteraard variëren, maar als het allemaal blijft onder het huidige prijsplafond kom je aan de 40 eurocent per kWh.

In de buurt van thuis laden aan een openbare laadpaal staat met 32 procent op een tweede plek. Dit heeft te maken met de onmogelijkheid van het überhaupt direct thuis kunnen laden. Denk bijvoorbeeld aan een woning zonder eigen oprit. Kosten hiervoor variëren gemiddeld tussen de 30 en 60 eurocent per kWh. Maar ook werknemers met een eigen laadpaal laden soms openbaar omdat ze daar goedkoper uit zijn.

21 procent van de ondervraagden laadt de auto op de zaak op. En de kleinste groep, 5 procent, laadt de EV op langs de snelweg. Verreweg de duurste manier van laden. Kosten kunnen zelfs oplopen tot 1 euro per kWh, aldus VZR.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel