Hoe werkt de DriveTag?

maandag 14 augustus, 2023

De DriveTag is klein, maar fijn en makkelijk in gebruik. Je download de app, plaatst de DriveTag in het voertuig, koppelt de telefoon eraan en het is klaar voor gebruik. 

De DriveTag van Sycada

In de markt van rijstijlanalyses is de tag één van de meest  laagdrempelige systemen, benadrukt Overgaag. “Het is een soort sticker die je op de voorruit plakt, dus geen complexe installatie.” DriveTag volgt en meet gedurende de rit de  bewegingen van de auto en geeft gegevens zoals snelheid door aan de app . Gedurende de rit en geeft deze door aan de smartphone. Gecombineerd met gegevens over snelheid, of snelheidsovertredingen en telefoongebruik. DriveTag meet en weet dus  hoe je rijdt en geeft je via een smartphone-app feedback over hoe je je rijstijl kunt verbeteren.

Ook houdt de app scores bij en toont het je prestatie over een langere tijd. Daarbij vormt het een leuke manier om met mindful  driving aan de slag te gaan. Door zijn challenges, beloningen en complimenten biedt DriveTag een soort gamification ervaring. Overgaag: “Het aanpassen van rijstijl is een serieuze zaak, maar je kan het wel zo leuk mogelijk maken.” En dat werkt, blijkt uit het enthousiasme waarmee de tag door diverse organisaties is ontvangen. Meerdere bedrijven: van leasemaatschappijen, via verzekeraars tot telecomgiganten staan positief tegenover DriveTag. Bart Flick, Manager eMobility Solutions bij Eneco: “De DriveTag stelt bedrijven in staat om een continue verbetering in te zetten zonder barrières op te werpen in gebruikersgemak”.

Alle informatie over DriveTag, en andere mobiliteitsoplossingen zijn ook te vinden op Sycada.com.. Wil je direct weten hoe DriveTag jouw wagenpark kan verduurzamen? Bel of mail Arend Jan: Hobbelink@sycada.com, 06-15556097.

Categorie: CO2-registratie
Labels: DriveTag, Sycada

Gerelateerd achtergrond-artikel