EV-instroom Fleet Support naar 70%

woensdag 6 september, 2023

Bijna 70 procent van de nieuw bestelde leaseauto’s bij klanten van Fleet Support is volledig elektrisch. Ter vergelijk: in Nederland was in 2022 26% van de nieuw bestelde auto’s volledig elektrisch.

De instroom van dieselauto’s is vrijwel volledig tot stilstand gekomen. Opmerkelijk in de cijfers is dat het aandeel plug-in hybrides (PHEV) licht daalt.

Een van de reden voor de groei is voornamelijk dat de EV nog altijd de accijnsdans ontspringt . Nu ook de energieprijzen dalen, wordt het opnemen van EV’s in het wagenpark sneller financieel aantrekkelijk. De EV-rijder valt bovendien nog even buiten schot als het om motorrijtuigenbelasting gaat. Per 1 januari 2025 verandert dat en rekent de overheid het kwarttarief. Dat is nog altijd een korting van 75% ten opzichte van het mrb-tarief dat voor benzineauto’s geldt. Vanaf 2026 vervalt de stimulans en trekt de overheid de mrb-tarieven van EV’s gelijk aan die van benzineauto’s.

Lees hier ons eerdere interview met Eric Westdorp van Fleet Support over het (enorme) tempo van de veranderingen die fleetowners op zich af zien komen.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel