Fleet Support: instroom LCV’s wordt snel groener

dinsdag 14 november, 2023

In de wereld van zakelijke mobiliteit vindt een groene revolutie plaats, en klanten van Fleet Support lopen daarin voorop. In 2018 bestond bijna 100% van alle bestelde lease bedrijfswagens (LCV’s) nog uit dieselvoertuigen, gebaseerd op een uitgebreide database van meer dan 7000 bedrijfswagens. Maar in de eerste helft van 2023 is dat cijfer spectaculair gedaald tot iets meer dan 60%. En dit percentage blijft snel afnemen.

Dit is niet alleen een positieve ontwikkeling, maar ook een noodzaak, gezien de toenemende regelgeving met betrekking tot zero emissie zones, benadrukt Fleet Support. Dit jaar nog zal naar verwachting bijna 40% van de nieuw bestelde leaseauto’s bij klanten van Fleet Support volledig elektrisch zijn. Dit is een aanzienlijke stijging in vergelijking met 2022, waar slechts 26% van de nieuw bestelde auto’s in Nederland volledig elektrisch was.

Bij klanten van Fleet Support staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Het streven naar groenere mobiliteit is niet alleen een ethische keuze, maar ook een strategische zet om te voldoen aan de nieuwe eisen van de mobiliteitswereld. Om bedrijven te helpen bij deze transitie, biedt Fleet Support het ‘Move to Zero Emission‘ programma aan. Dit programma is gericht op het versnellen van de overgang naar duurzame mobiliteit en helpt bedrijven bij het maken van weloverwogen keuzes.

De ‘groene revolutie’ duidelijk weerspiegeld in de grafiek. Hierin is de sterke toename van BEV en FCEV te zien, terwijl de instroom van dieselauto’s vrijwel tot stilstand is gekomen. Opmerkelijk is ook de lichte daling in het aandeel van plug-in hybridevoertuigen (PHEV).

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Fleet Support

Gerelateerd achtergrond-artikel