Albert Heijn laat boodschappen bezorgen met ‘kleine’ Toyota Proace Electric

dinsdag 31 oktober, 2023

Toyota en Albert Heijn starten een proef met batterij-elektrische bezorgwagens op basis van de Toyota Proace Electric. Deze compactere bezorgwagens gaan het komende kwartaal rijden in de binnenstad van Amsterdam.

De bezorgwagen op basis van de Toyota Proace Electric is de eerste bezorgwagen in het medium-segment, daarmee is hij compacter dan de andere bezorgwagens van Albert Heijn. Met een lengte van 5,10 scheelt het zo’n 2,30 meter, waarmee hij makkelijker te manoeuvreren is in de drukke binnenstad van Amsterdam.

Van de proef moet geleerd worden hoe een kleinere bezorgwagen in de praktijk werkt. Volgens Erwin Jongh, Programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland, kan de Proace Electric door een slimme inrichting toch het maximaal aantal bezorgadressen beleveren. “Er is ook gedacht aan het werkgebied van deze auto: de binnenstad van Amsterdam. Een van de drukste binnensteden, waarin het formaat van de auto een grote rol speelt. Uiteraard is ook over de ondersteunende systemen nagedacht. Daarom is de auto voorzien van een uitgebreid camerasysteem en sensoren die de bestuurder helpen met het manoeuvreren in de binnenstad.”

Toyota levert de Proace Electric in verschillende maatvoeringen, de Worker, Long en ook een versie met dubbele cabine. Daarnaast levert Toyota ook de Proace Electric Truck met een 50 kWh en een 75 kWh batterijpakket. De Proace Electric Truck is leverbaar met een open laadbak, een kiepbak of maatwerk. Voor de bezorgwagens van Albert Heijn is gekozen voor de laatste optie.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel