XXImo: 12 cent prijsgarantie op tanken

woensdag 14 oktober, 2015

De concurrentie voor de ‘aloude’ tankpas komt van de mobiliteitspas, zoals het onderzoek van Fleet Profile stelt. XXImo is zo’n geduchte concurrent. Volgens CEO Patrick Bunnik is het complete aanbod van de XXImo-mobiliteitskaart, in combinatie met aantrekkelijke condities voor tanken, een belangrijke pijler onder het succes van XXImo.

xximo_hetslimmetankenDoor het concept van ‘Prijsgarantie op tanken’ zijn werkgevers altijd zeker van lagere prijzen in combinatie met een breed netwerk van 1.400 stations (dat is ongeveer 50% van het totale XXImo-tanknetwerk). De korting die XXImo biedt, is ten opzichte van de landelijke adviesprijs van diesel en Euro 95. Is de korting bij een van de deelnemende tankstations minder dan twaalf cent, dan compenseert XXImo deze alsnog tot dat bedrag. Wanneer de korting hoger is dan twaalf cent per liter, dan wordt deze ook volledig doorgegeven aan de werkgever.

De ‘Prijsgarantie op tanken’ sluit hiermee perfect aan op ‘Het Slimme Tanken’ van XXImo, een oplossing die werkgevers laat sturen op brandstofkosten. Het deelt tankstations op in verschillende prijscategorieën waardoor werkgevers voor elke individuele XXImo-mobiliteitskaart aangeven waar werknemers mogen tanken.

Rekentool

Volgens Bunnik tankt nog altijd meer dan 70% van de organisaties te duur. Vooral omdat het bedrijven ontbreekt aan zicht op de totale situatie waardoor het moeilijk wordt te sturen op het terugdringen van de brandstofkosten. Een eigen

Patrick Bunnik, ceo van XXImo

Patrick Bunnik, ceo van XXImo

ontwikkelde rekentool moet het besparingspotentieel voor werkgevers inzichtelijk maken. “Wij kunnen precies laten zien hoeveel bespaart kan worden als een organisatie overstapt op het XXImo-netwerk. Die besparingen zitten doorgaans binnen de 6 tot 8 euro per tankbeurt. Op een wagenpark van 100 auto’s, waarbij één keer per week wordt getankt, bedraagt die besparing dan al snel 37.000 euro.”

Maar het is ook de ‘compleetheid’ van het product dat besparing en vooral ook (administratief) gemak brengt voor de fleetowner en berijder. Met XXImo is per medewerker instelbaar van welke diensten als tanken, parkeren, openbaar vervoer, taxi, vliegtickets, poolauto’s en hotels gebruik te maken is, en tot welk budget en in welke regio. En natuurlijk kan ermee elektrisch worden geladen. XXImo de eerste die bijvoorbeeld de pas gereed maakte voor de snelwegstations van Fastned. Bunnik: “De laatste tijd zien we de passen met laadchip voor elektrisch rijden enorm toenemen. Ook daar doet ons one-stop-shopping model voor zowel berijders als fleetmanagers het goed. Ook thuisladen kan via XXImo met de werkgever worden verrekend.”

www.xximo.nl

Klik hier voor overig nieuws van XXImo

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: XXImo

Gerelateerd achtergrond-artikel