Travelcard biedt ‘flatfee’ voor elektrisch laden

woensdag 14 oktober, 2015

De mogelijkheden van (semi) elektrisch rijden worden door veel fleetowners nog nauwelijks onderkend, stelt Jan-Reint Vink van Travelcard. Men is beducht voor al ‘het gedoe’ eromheen en ondoorzichtige tarieven. Een laadpas biedt in veel gevallen uitkomst. “Wij kunnen onze klanten zelfs een ‘flatfee’ bieden”.

Travelcard2Dat laatste heeft Jan-Reint Vink onlangs voorgesteld aan een zeventigtal fleetowners die zich hadden ingeschreven op de masterclass Elektrisch Leasen georganiseerd door Fleet Support. Vink peilde in eerste instantie de ‘EV-stemming’ onder de aanwezige fleet- & mobiliteitsmanagers. Opmerkelijk genoeg zegt 30% geen elektrische auto of plug-in hybride in het park toe te laten. “Dat vond ik toch wel opmerkelijk. Daaruit blijkt maar weer dat (semi) elektrisch rijden zeker nog geen vanzelfsprekendheid is”, aldus Vink.

Veel bedrijven zien op tegen het extra regelwerk van elektrisch rijden, zoals het beschikbaar stellen van laadinfrastructuur. Ook is men beducht voor kostenstijging bij (verkeerd) gebruik van een plug-in hybride. Dat laatste is ook weer niet onterecht. Zelfs doorgewinterde mobiliteitsmanagers die elektrisch rijden al hebben omarmd, lopen soms tegen verrassingen aan. Vink: “Dat heeft vooral te maken met de ondoorzichtige tariefstructuur van het laden. Het prijsverschil aan de laadpaal is groot. Brandstofprijzen verschillen, afhankelijke van de locatie, in sommige gevallen zo’n 20 cent per liter, de prijzen per kWh gaan bij sommige palen tot wel vier maal over de kop.”

Administratief gedoe

Zo’n ‘flatfee’, ofwel één prijs voor elke kWh die wordt geladen, zou Travelcard maandelijks kunnen vaststellen. Het zou een uitkomst kunnen zijn voor fleetowners die graag meer zekerheid willen voor wat betreft

Jan-Reint Vink van Travelcard

Jan-Reint Vink van Travelcard

de kosten. Ook op andere vlakken faciliteert Travelcard elektrisch rijden. Zo is er onlangs een koppeling gekomen met Fastned, exploitant van een groeiend aantal snelweglaadstations. Na het eenmalig invoeren van het tankpas-nummer kunnen EV-rijders gemakkelijk met de Fastned-app laadsessies starten en stoppen. Zelfs de verschillende abonnementen worden via de app ondersteund. Betaling gebeurt automatisch via Travelcard zodat het declareren van laadsessies bij Fastned tot het verleden behoort.

Dat laatste illustreert volgens Vink goed de doelstelling van Travelcard op dit vlak. “Dat wil zeggen: elektrisch rijden zonder administratief gedoe.”

Kijk voor meer informatie op de website van Travelcard

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: TravelCard

Gerelateerd achtergrond-artikel