Athlon breidt mobiliteitskaart uit; inzage in elke kilometer

maandag 6 juli, 2015

Door de ‘beklemmende werkkostenregeling’ stoppen veel bedrijven met het faciliteren van OV. Het feit dat een rit zakelijk is, moet voor de fiscus namelijk volledig waterdicht zijn. Athlon zegt als eerste een chipkaart te hebben waar elke gereisde kilometer in kan worden verantwoord. Inclusief het gebruik van UBER Taxi’s, autodelen en OV-abonnementen.

Athlon_mobilitycardDe Athlon Mobility Card wordt uitgegeven in samenwerking met XXImo. De samenwerking met NS-Business Card is hiervoor beëindigd. Volgens Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon, is de mobiliteitskaart uitgebreid vooral om ‘gedoe met de werkkostenregeling af te vangen’. “Het feit dat een rit zakelijk is, moet voor de fiscus namelijk volledig waterdicht zijn. Als dat niet zo is, dan kan de transactie een 60% belastingverhoging voor de kiezen krijgen.”

Iedere transactie is bovendien aan te merken als privé, zakelijk of woon-werk. Werknemers kunnen privéritten dus verrekenen met de werkgever. Ook kunnen werkgevers OV-abonnementen van bijna alle Nederlandse aanbieders op de Mobility Card zetten. Koops: “Als privé gemarkeerde ritten kunnen ze natuurlijk niet inzien – dat gaat natuurlijk niemand wat aan.’

De card biedt een online omgeving met reistransacties en rapportages die bedrijven niet alleen helpt om declaraties te voorkomen en kosten te besparen, maar die ook helpen om grip te houden op de werkkostenregeling. “Door een vast budget per week of maand toe te kennen voor OV gebruik verdwijnt ook het ‘blanco cheque’ gevoel”, zegt Koops.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: Athlon Car Lease

Gerelateerd achtergrond-artikel