Proef ANWB en OV-bedrijven met ‘achteraf betalen’

maandag 8 juni, 2015

De ANWB begint samen met alle OV-bedrijven een proef onder 1250 van haar leden die ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Deelnemende leden ontvangen een OV-chipkaart met kortingsabonnement waarmee voor gemaakte reizen achteraf wordt betaald. De ANWB spreekt van een doorbraak in OV.

anwb_ov kaartDe ANWB wil met deze OV-brede samenwerking haar leden de mogelijkheid bieden om laagdrempelig te kunnen kiezen voor het openbaar vervoer. Bijna de helft van het aantal ANWB-leden – 1,8 miljoen – reist met het openbaar vervoer. Via dit aanbod moet de keuze voor het OV aantrekkelijker worden en het gebruik ervan eenvoudiger maken.

Tijdens de proef ‘eerst reizen, dan betalen’ kunnen ANWB-leden gedurende een jaar met de trein, bus, tram en metro op rekening reizen. Hiervoor ontvangen ze een speciale ANWB-OV-chipkaart. Deelnemers ontvangen maandelijks één overzicht en een factuur met de gemaakte reizen en kosten.

Naast het reizen op rekening ontvangen de deelnemers 40% korting op treinreizen in de daluren, €10 reistegoed bij NS, een gratis abonnement op OV Fiets, Wegenwacht Fiets Service en 20% korting bij Q-park in combinatie met een treinreis.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel