Grenoble zet 70 elektrische Personal Mobility Vehicles in

vrijdag 12 september, 2014

Toyota levert 35 elektrische Toyota i-ROADs en 35 Toyota COMS voor het door de autobouwer mede geïnitieerde Cité lib by Ha:mo project in Grenoble. De Franse stad wil daarmee smart mobility op de kaart zetten.

Vanaf 1 oktober gaat het project van start. Het car sharing programma is bedoeld voor iedereen die in en rond de stad reist naar adressen die met het bestaande ov-netwerk niet of niet afdoende worden gedekt. Er zijn slechts twee voorwaarden om gebruik te kunnen maken van het concept: je moet een rijbewijs hebben en je vooraf inschrijven.

Toyota_iroad

Via een app reserveer en betaal je binnen een paar eenvoudige stappen de elektrische Toyota’s. Met de smartphone ontgrendel je deze zogenaamde Personal Mobility Vehicle (PMV). Voor grotere afstanden wordt de combinatie met het openbaar vervoer gepromoot. De app integreert dan ook Grenobles eigen openbaarvervoerplanner en biedt routes met diverse vervoermiddelen

Het project is een samenwerking van Toyota met een aantal Franse overheden (stad Grenoble, regio Grenoble-Alpes) en bedrijven zoals (OV-aanbieder) Métropole, (autoverhuurder) Cité lib en (energieleverancier) EDF met dochterbedrijf Sodetrel, dat verspreid over de stad 120 laadstations beheert.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Toyota

Gerelateerd achtergrond-artikel