NS en ANWB zoeken startups in slimme mobiliteit

vrijdag 11 december, 2015

NS en de ANWB willen investeren in startende ondernemers met slimme mobiliteitsoplossingen. Kansrijke startups met een concreet business idee kunnen deze pitchen op het Smart Mobility Pitch Event in Delft op 18 februari. De uiteindelijke inzet: samenwerking in een partnership, financiering van de startup of een launching customer. 

anwb_pitchDe pitch wordt rechtstreeks gedaan voor Roger van Boxtel, CEO van NS en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Het wordt georganiseerd samen met startup incubators YES!Delft en UtrechtInc. Beide incubators staan in 2015 in de wereldwijde UBI ranglijst van business incubators, respectievelijk op de negende en elfde positie. Zowel early stage startups met een nog te valideren idee, als market ready startups met een propositie en business model kunnen meedoen. De winnende pitch krijgt een netwerklunch met Roger van Boxtel of Frits van Bruggen.

Volgens Van Bruggen vraagt de toekomst van de mobiliteit om slimme oplossingen. De mobiliteitssector verandert in hoog tempo: deeleconomie, technologie en on-demand mobiliteit bepalen de toekomst van onderweg zijn. Auto’s rijden zelf en persoonlijke reisinformatie via apps maken het leven van de reiziger steeds gemakkelijker. “De uitdagingen zijn talloos, de oplossingen vaak technologisch. Denk aan mogelijkheden met big data, internet of things, beacons, sensoring en virtual reality.”

Inschrijven kan tot 28 januari 2016 via www.yesdelft.nl/smpe

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel