XLLease: private lease is zeker geen hype

maandag 22 september, 2014

Een leasemaatschappij die private lease ook als oplossing aanprijst voor zakelijke mobiliteit, is de universele leasemaatschappij XLLease uit Apeldoorn, onderdeel van de Autohaas Groep. Maar we moeten het volgens directeur Frank van Klink vooral zien als onderdeel van een uitdijend leaseportfolio. “Leasing is tegenwoordig geen standaardproduct meer. Je moet als je met een fleetowner of wagenparkbeheerder aan tafel zit, meerdere opties kunnen bieden. Ieder onderdeel kan in sommige situaties de betere, goedkopere optie zijn”.

Lucratief product?

Frank van Klink

Frank van Klink

Van Klink noemt private lease zeker geen hype. XLLease is er in 2011 mee begonnen, maar voor die tijd stond het ook al op de agenda van menig leasemaatschappij. Is het daarmee inmiddels een lucratief product? Van Klink: “Hoewel we het als een volwaardig product zien – en het ook op die manier in de markt zetten – is het zeker geen volumeproduct. Voor ZZP’ers kan het interessant zijn om privé een auto te leasen om niet de zaak te belasten met autokosten. Of er is in het huishouden al een auto van de zaak waarvoor bijtelling wordt betaald. Soms krijgen we ook mensen binnen die van hun baas een mobiliteitsbudget krijgen en het verder zelf moeten uitzoeken. Het is allemaal erg afhankelijk van de individuele situatie van de betreffende klant.”

Beleid en toetsing moet op orde zijn

XLLease biedt een écht operationeel private leasecontract aan. De klant wordt altijd van tevoren gewaarschuwd dat hij wel degelijk een langlopende verplichting aangaat, in de regel drie jaar. Ook al kan private lease worden ingezet om zakelijke mobiliteit vorm te geven, het is niet zomaar zakelijke lease in een ander jasje stoppen, waarschuwt Van Klink. “Een particuliere klant is een heel andere dan een zakelijke. Je moet je beleid en je toetsing allemaal goed op orde hebben. We bieden ook maar twee modellen aan in ons private leaseproduct, alle twee uit de eigen groep. Auto’s die op voorraad zijn en we prima kunnen berekenen. Wat wel opvalt, is dat mensen heel nieuwsgierig zijn naar private leaseauto’s. Alleen dat al maakt het voor ons interessant; we komen met heel wat nieuwe potentiële klanten in gesprek.”

Kijk voor meer informatie op http://www.xllease.nl/leasevormen/private-lease/

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: XLLease

Gerelateerd achtergrond-artikel