LeaseVisie: Werkgever en werknemer samen in private lease

maandag 22 september, 2014

Private lease nieuw? De branche is er al 15 jaar mee bezig. Maar volgens Peter Visser, directeur van de universele leasemaatschappij LeaseVisie, is de tijd er nu rijp voor. Het potentieel is enorm. En bovendien kan private lease voor een nieuwe balans zorgen in zakelijke mobiliteit; ofwel waar de lasten van de auto eerlijker worden verdeeld tussen werknemer en werkgever.

Peter Visser

Peter Visser

Bij LeaseVisie merken ze de omslag in denken over mobiliteit. Voor particulieren is leasing geen ‘eng’ begrip meer. Bovendien past leasing in de trend dat er meer aandacht is voor gebruik van de auto dan het bezit ervan. “De emotie rondom de auto is aan het afvlakken. Er is meer ruimte voor ratio; ofwel voor de kosten. Dan komt leasing meer in beeld omdat mensen beseffen dat leasing in veel gevallen niet duurder uitpakt dan een auto kopen. Integendeel.”, aldus Visser.

Meenemen bij salarisonderhandelingen

Ook voor zakelijke klanten ziet Visser in private lease een goede oplossing. LeaseVisie is momenteel gezamenlijk met automotive fiscalisten druk in de weer een rekenmodel te ontwikkelen waarmee werkgevers een vergelijk krijgen voorgeschoteld tussen het laten rijden van hun mensen tegen een kilometervergoeding en de kosten van een private leaseauto. “Het wordt een model waarbij de kosten van een auto gedeeld kunnen worden tussen werkgever en werknemer. Eventueel zouden de auto’s kunnen worden voorzien van reclame van het eigen bedrijf, om een extra binding met de werkgever aan te geven. Voor beide partijen kunnen de rekensommen gunstig uitvallen. Een werkgever zou de optie zelfs kunnen meenemen bij salarisonderhandelingen.”

Maar private lease moet vooral een helder, transparant product zijn, benadrukt Visser. Sinds december 2013 biedt LeaseVisie private lease aan nadat een jurist het product grondig heeft bestudeerd. Want er zijn nogal de nodige restricties; zo moet men verre blijven van financieringen en verzekeringen. Daar is geen vergunning voor. Bij LeaseVisie is private lease dan ook een operationeel leaseproduct, en er is maar één variant. Hercalculaties en andere ‘kleine lettertjes’ zijn uitgesloten. “We hebben een vast aanbod van auto’s die tegen 12.000 kilometer drie jaar lang zijn te leasen. Daarin zijn we volstrekt helder”.

Kijk voor meer informatie op www.leasevisie.nl

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Leasevisie

Gerelateerd achtergrond-artikel