Wegens succes verlengd: private lease-actie Natuur & Milieu

maandag 22 september, 2014

Het werd een succes; de actie was zelfs verlengd. Ruim 340 Nissan Leafs werden er in de eerste twee maanden via een private leaseconstructie ‘verkocht’ door de milieuclub, in samenwerking met DirectPrivéLease.

SNM_leafIn mei startte Natuur & Milieu de actie waarbij de volledig elektrische Nissan Leaf voor particulieren beschikbaar kwam voor 407 euro per maand. Het contract was vier jaar lang en inclusief onderhoud, belasting en verzekeringen. Wie thuis laadt, is daar bovenop zo’n 38 euro per maand kwijt voor de laadkosten, stelt Natuur & Milieu. Vergelijkbare auto’s uit hetzelfde segment kosten al snel 100 euro meer per maand, inclusief brandstofkosten: Volkswagen Golf (€ 538,00) en Renault Megane (€ 601,00). Dit blijkt uit onderzoek van ANWB en Milieu Centraal. Alle prijzen zijn berekend op een gemiddeld verbruik van 10.000 km per jaar.

De actie zou aanvankelijk duren tot begin juli. Maar wegens succes is het verlengd tot 1 september.

De milieuclub wilde met de actie elektrisch rijden ook voor Jan Modaal bereikbaar maken. Waar de zakelijk rijder al jaren gebruikmaakt van voordelen op elektrisch rijden, kan nu ook de particuliere autorijder profiteren, zegt Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. “Elektrisch rijden is met dit aanbod voor het eerst goedkoper dan rijden in een benzineauto. Ons doel is dat elektrisch rijden de norm wordt en benzine en dieselauto’s een uitzondering.”

Ruim 340 aanmeldingen kreeg Natuur & Milieu te verwerken al in de eerste maanden van de actie. Het heeft Van der Graag verbaasd. “In tegenstelling tot wat iedereen dacht, stort de markt voor elektrisch rijden niet in na het inperken van belastingvoordelen maar groeit de verkoop daarentegen gewoon door. Nog even, en de markt is volwassen.”

Categorie: Private lease / Privélease

Gerelateerd achtergrond-artikel