Foxlease lanceert sales & leaseback voor particulieren

maandag 22 september, 2014

Een nieuw initiatief op het gebied van het populaire private lease: Foxlease uit Uden lanceert het concept Cashdrive. Een sales & leaseback constructie voor particulieren.

Consumenten kunnen hun eigen auto verkopen aan Cashdrive om er vervolgens in te kunnen blijven rijden tegen een privé-shortleaseconstructie. De taxatie van de auto (niet ouder dan 7 jaar met max 180.000 km) gebeurt online. Foxlease, het bedrijf achter Cashdrive, zegt het geld binnen 24 uur uit te keren.

cashdriveNa drie maanden al bepaalt de consument of gebruik wordt gemaakt van het eerste recht van koop waarbij de private(short)lease auto kan worden teruggekocht. Ook kan de auto worden verkocht waardoor het contract wordt ontbonden. Maar het contract kan ook verlengd worden (48 maanden) inclusief een nieuwe ‘stadsauto’.

Het concept komt uit Amerika, zegt Foxlease. Daar is het al heel gewoon om tegen een vast bedrag per maand een auto te rijden. “Waarbij men niet langer zelf geld hoeft te lenen of te worden vermoeid met (onvoorziene) kosten voor verzekering, reparatie, onderhoud, banden of schadeherstel”, aldus het persbericht.

Categorie: Private lease / Privélease

Gerelateerd achtergrond-artikel