Micpoint en Dragintra samen in full service fleetmanagement

dinsdag 7 juni, 2016

Telematicabedrijf Micpoint en fleetmanagement-organisatie Dragintra Fleet Services bundelen hun krachten en gaan als partners producten in de markt aanbieden. Het geeft klanten de mogelijkheid actief te sturen op fiscale rit- en urenregistratie, brandstof en CO2-footprint.

Volgens de bedrijven kunnen klanten bovendien 25% besparen op hun tco omdat alle techniek, communicatie en datastromen binnen de samenwerking worden geborgd.

Bart de Hoog, General Manager bij Dragintra Fleet Services (links) & Ed Moné, CEO bij Micpoint (rechts)

Bart de Hoog, General Manager bij Dragintra Fleet Services (links) & Ed Moné, CEO bij Micpoint (rechts)

Bart de Hoog van Dragintra wijst op het steeds breder wordende terrein van fleetmanagement. Onder andere door de komst van telematica, elektrische mobiliteit en mobiliteitsbudgetten. “Het wordt voor fleetowners steeds lastiger om op alle terreinen de juiste kennis en kunde in te kopen. Als onafhankelijke full service fleetmanagement-organisatie hebben wij besloten om op specifieke onderwerpen niet zelf het wiel te gaan uitvinden en zelf te investeren in dure ontwikkeling van applicaties, maar om samen op te trekken met onafhankelijke specialisten in de markt. Gezamenlijk kan er sneller, beter en meer specifieke producten en diensten worden ontwikkelend. Waarbij rekening moet worden gehouden dat iedere klant een andere behoefte heeft. Simpel gezegd: gezamenlijk bieden wij de beste oplossingen door kennis en systemen aan elkaar te koppelen”, aldus De Hoog.

30.000 voertuigen

Al meer dan 17 jaar ondersteunt Dragintra als full-service fleetmanagement-organisatie haar relaties bij tactisch, strategische en operationele vraagstukken op het gebied van fleetmanagement. Voor het beheren van ruim 30.000 voertuigen in 19 Europese landen, maken zij gebruik van het door hen zelf ontwikkelde fleetmanagementsysteem FleetPack.

Micpoint ondersteunt sinds 1998 haar relaties met mobiliteitsvraagstukken. Met technologie faciliteren zij de mobiliteit van alles wat zich beweegt op de weg. Verbinden is daarbij het sleutelwoord, zegt Ed Moné van Micpoint. “Met verbindingen volgen en registreren wij de bewegingen van mensen, transportmiddelen en andere objecten. Dat doen wij al ruim 25 jaar en zijn nog steeds koploper in het ontwikkelen van nieuwe technieken voor mobiliteitsvraagstukken.”

Bij Micpoint & Dragintra Fleet Services staat de klant & onafhankelijkheid van leveranciers centraal, benadrukken de partijen.

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen