AutoDisk: RO-cijfers van plug-in hybrides kunnen naar beneden

vrijdag 15 januari, 2016

AutoDisk verscherpt haar waarden met betrekking tot de reparatie en onderhoudscijfers (RO) voor plug-in hybrides. In praktijk blijkt de elektromotor marginaal reparatie en onderhoud nodig te hebben. Het kan gunstig uitpakken voor de leasetarieven van plug-ins.

AutoDisk berekent al vele jaren alle RO-cijfers van alle auto’s. Er zijn 140 leasemaatschappijen en fleetowners die rekenen met deze waarden, schrijft de organisatie zelf.

rob_evAutoDisk ziet de laatste tijd steeds meer leasemaatschappijen de RO-waarden van plug-ins omlaag bijstellen. “Voor plug-ins als de Volvo V60, Mitsubishi Outlander, Volkswagen Golf en Passat GTE zien we een nog grotere behoefte om met lagere RO-cijfers te werken. De reden: Een belangrijke component van de RO berekening is het totale vermogen van de auto. Bij plugins is dat vermogen structureel hoog. Deze auto’s hebben een normale verbrandingsmotor met normaal vermogen, waar de elektromotor de extra pit geeft en de mogelijkheid om een stukje elektrisch te rijden. In praktijk blijkt de elektromotor marginaal reparatie en onderhoud nodig te hebben, waardoor het vermogen van de elektromotor beter niet meegerekend kan worden bij het bepalen van het Reparatie- en onderhoudscijfers”, aldus de verklaring.

Volgens AutoDisk betekent dit goed nieuws voor de leasetarieven voor plug-in hybrides. Klanten van AutoDisk kunnen de verscherpte waarden binnenkort in hun software verwachten.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel