DriveTag: ‘laagdrempelige’ rijstijlanalyse

vrijdag 23 december, 2016

In het eerste kwartaal van 2017 moet het op de markt komen, de innovatieve DriveTag van Sycada.Green. Het is een klein apparaatje dat op de voorruit van de auto geplakt wordt, waarna het met de mobiele telefoon van de berijder wordt gepaird.

De DriveTag van Sycada.Green

De DriveTag van Sycada.Green

Vervolgens is het systeem gereed voor rijstijlanalyse en actieve feedback. Bij een ongeluk werkt de DriveTag overigens als een crash-recorder wat het schadeafhandelingsproces ten goede komt. Jesse Stuiver, business development manager van Sycada: “We zijn nu het gebruik van de app aan het fine-tunen voor verschillende type berijders. De app zal op een speelse manier de rijstijl positief beïnvloeden. De DriveTag is bovendien een laagdrempelige en goedkope manier om rijstijl inzichtelijk te maken en hierdoor zeker interessant voor het leaseauto segment. Vergeleken met een blackbox zijn er minder functies maar het is dan ook veel goedkoper. En bovendien haalt de DriveTag de angel uit de privacy-discussie want de berijder kan zelf bepalen op welke manier rijstijldata wordt gedeeld.”

Lees hier ons uitgebreide interview met Sycada.Green dat zich voor fleetowners een gidsrol wil zijn voor duurzame mobiliteit.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Sycada.Green

Gerelateerde achtergrond-artikelen