BOVAG brengt belang in RDC onder bij Bovemij

maandag 30 januari, 2017

Het BOVAG-belang van 69 procent in RDC Group wordt ondergebracht bij financieel dienstverlener Bovemij. Dat biedt RDC meer kansen op het succesvol ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor de mobiliteitsmarkt, aldus BOVAG.

bovemij_rdcNaast BOVAG is RAI Vereniging de enige andere aandeelhouder in RDC; RAI Vereniging bezit 31 procent. Volgens Bertho Eckhardt, algemeen voorzitter BOVAG, wordt de synergie tussen BOVAG en RDC met de overdracht versterkt. “En dat ten dienste van de mobiliteitsbranche.” Bovendien kan Bovemij RDC ondersteunen met investeringen om verder te groeien. Bovemij kan de kennis, expertise, het netwerk en de systemen van RDC goed gebruiken bij de uitvoering van haar strategie, gericht op de behoeftes van de mobiliteitsbedrijven.

René Leander, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bovemij, benadrukt dat de overname er is voor de lange termijn. “RDC en Bovemij worden strategische partners die samen nog veel meer toegevoegde waarde voor de mobiliteitsbranche gaan leveren dan ze nu al los van elkaar doen. Bijvoorbeeld door gezamenlijk producten en diensten te ontwikkelen.”

RDC Group BV is een full service branche-informatiseerder en ICT-dienstverlener; van APK tot voorraadbeheer en van taxatie tot marktanalyse. RDC helpt de mobiliteitsbranche, waaronder autodealers, garagebedrijven en importeurs, om hun klanten beter te bereiken, te bedienen en te behouden. RDC ondersteunt deze bedrijven met behulp van bestaande en nieuwe data.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Bovemij, RDC

Gerelateerde achtergrond-artikelen