Eerste deelconcept voor motoren gelanceerd

dinsdag 3 januari, 2017

De Amsterdamse startup MotoShare heeft een eerste deelconcept voor motoren geïntroduceerd. Uniek in de wereld, aldus MotoShare. Het platform is gelanceerd in samenwerking met OHRA en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.

motoshare_logo-002Het platform is via crowdfunding tot stand gekomen. Zo’n 130.000 euro is al opgehaald en geïnvesteerd maar de crowfundingcampagne staat nog tot half januari open.

Volgens de startup is het rijden op een motor per gereden kilometer 2,5 keer duurder dan een auto. Bezit van een motor is daarmee kostbaar. Huren is daarom een goed alternatief maar traditionele verhuurbedrijven hanteren hoge tarieven en het aanbod is beperkt. Het deelconcept moet hierin uitkomst bieden.

Het platform is gelanceerd in samenwerking met OHRA, die de motoren all-risk verzekert, en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Er zijn zo’n 1.000 huurders actief en 200 eigenaren hebben hun motor aangeboden op MotoShare. De ambitie is om het grootste motordeelplatform van Europa te worden.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel