Private lease: vooral ook voor het luxe segment!

donderdag 18 mei, 2017

Was de private leaseauto in eerste instantie vooral het (boodschappen)autootje voor erbij, inmiddels wordt ook de (luxe) hoofdauto binnen het huishouden geleased, merkt men bij XLEasy, het private leaselabel van XLLease. “Private lease wordt een volwassen en volwaardige markt.”

XLLease directeur Frank van Klink ziet bovenstaande trend ook bevestigd in de cijfers. Bij private lease van een luxe auto hoort vooral een hogere kilometrage en ook een langere leaseperiode. “Beide trends doen zich inmiddels in de praktijk voor, wat ook gestaafd wordt door de cijfers van de VNA. Vergeleken met 2015 is er een verschuiving zichtbaar naar contracten langer dan drie jaar. Ook het aantal private leaseauto’s dat wordt ingezet tussen de 10.000 en 15.000 kilometers stijgt naar 42%. Ik denk zelfs dat dit fenomeen ook gaat gelden voor de kilometrages tussen 20.000 en 25.000 per jaar”, aldus Van Klink.

De groei van private lease past ook in de trend dat consumenten willen betalen voor gebruik en niet voor bezit. Mensen willen niet meer veel geld neerleggen voor autobezit. Een toenemend deel van de markt dat voorheen een auto kocht met een financieringsdeel erin zal nu vaker kiezen voor private lease, denkt Van Klink. “Deze particulieren zijn doorgaans toch al gemiddeld hogere maandelijkse kosten gewend op basis van financiering. Mijn verwachting is dan ook dat het gemiddelde premiebedrag per maand voor private lease zal stijgen.”

De voordelen van private lease zijn ook in het luxe segment evident: er hoeft niet eenmalig fors geïnvesteerd te worden, er zijn geen afschrijvingskosten en de restwaarde is gegarandeerd. Daarmee wordt zekerheid gekocht in een snel veranderende markt, stelt de leasedirecteur.

XLEasy is de private leasetak van XLLease en Van Klink ziet goede groeikansen voor dit onderdeel. De leasemaatschappij is voortgekomen uit de Autohaas Groep. “Wat de autorijder wil, zit dus als vanzelf én als vanouds in ons DNA verankerd. En vanuit XLLease hebben we jarenlange ervaring met zakelijk leasen, zoals het goed kunnen inschatten van hoe restwaarden en schadebeelden zich ontwikkelen.”

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: XLEasy, XLLease

Gerelateerd achtergrond-artikel