CNG met MobilityAnalyst tegen CO2-uitstoot

vrijdag 18 augustus, 2017

Climate Neutral Group (CNG) gaat de MobilityAnalyst-tool van MobilityLabel gebruiken voor het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot en de kosten voor woon- en werk mobiliteit. Deze simulatie-tool moet fleetowners helpen in het besparen van reistijd, kosten en CO2-uitstoot.

vlnr: Thijs Brentjens (MobilityLabel), Arjen Struijk (CNG), Christiaan Rasch (MobilityLabel) en Daniëlle de Bruin (CNG)

Onlangs werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee partijen getekend. MobilityLabel introduceerde vorig jaar MobilityAnalyst, een systeem dat de effecten van nieuw mobiliteitsbeleid direct inzichtelijk maakt. Volgens de organisatie blijft het lastig om als werkgever goed inzicht te hebben in het woon-werkverkeer van de werknemers, ondanks alle rapportages, fleet-dashboards en andere beschikbare systemen. Organisaties hebben weinig zicht op bijvoorbeeld hoeveel mensen nu precies op de fiets naar het werk komen. Of hoeveel kilometers de medewerkers eigenlijk rijden en wat de CO2-uitstoot is van het woon-werkverkeer.

Mobiliteit is voor gemiddeld 42 procent verantwoordelijk voor de CO2-footprint van een organisatie. Mede daarom is mobiliteit al jaren een van de speerpunt binnen CNG. MobilityAnalyst geeft direct inzicht in de CO2-uitstoot en de kosten voor woon- en werk mobiliteit. Ook geeft de tool suggesties om kosten en CO2 te besparen, en rekent deze opties direct door voor de eigen organisatie. “Bedrijven zien direct welke mobiliteitsmaatregelen het meeste opleveren, en welke medewerkers erdoor geraakt worden in reistijd- en kosten”, aldus CNG.

Op de website van CNG is een demo te vinden van MobilityAnalyst.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel