Fleetsoftwarebedrijf ziet toename in ‘brede’ mobiliteitsfuncties

vrijdag 24 november, 2017

Chevin ziet in zijn fleetmanagementpakket FleetWave een opmerkelijke groei in het gebruik van brede mobiliteitsfuncties, zoals planners voor poolauto’s, verhuurboekingsfuncties, reisplanning en uitbestedingtools voor zakelijke reizen.

Paul Verkinderen, Vice President EMEA Sales voor Chevin, zegt zelfs een begin van een ‘grote culturele verschuiving’ te zien in termen van mobiliteit en transport. “Als je naar het traditionele model voor één-voertuig-één-gebruiker kijkt, komt het vrij vaak voor dat het voertuig in een parkeerplaats lange tijd stationair blijft, wat betekent dat het misschien niet de meest kosteneffectieve of efficiënte oplossing is. Het vermogen om transport in een bredere context te bekijken, moedigt managers echter aan om met flexibelere alternatieven te experimenteren.”

De afgelopen 12 maanden ziet Verkinderen dat ‘zijn’ pakket FleetWave steeds meer gebruikt wordt dan alleen voor het beheer van bedrijfsvoertuigen. Het gaat steeds vaker om de mobiliteit van personen, smartphones en tablets worden ingezet om zicht te krijgen op de mobiliteitsbehoefte (en kosten daarvan) binnen een bedrijf.

“Er zijn allerlei tools in producten die wagenparkbeheerders helpen bij de dagelijkse reservering, toewijzing en het algemene beheer van mobiliteit – en we zien zeker situaties waarin grote hoeveelheden bruikbare, werknemer gerelateerde ‘big data’ door sommige wagenparken voor deze doeleinden worden vastgelegd.”

Als reactie op deze nieuwe trend zegt Chevin enkele functies binnen FleetWave te gaan verbeteren, zoals de elektronische sleuteldoossystemen voor poolsystemen van auto’s en apps om informatie van mobiele werknemers te verzamelen.

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen